Om oss

Om oss

Vårt främsta mål som uppfödare är att avla på friska och sunda föräldrar med ett gott temperament. Resultatet ger möjligheten att träna valplarna till duktiga eftersökshundar i praktisk jakt, samtidigt som de är harmoniska familjehundar.

Samtliga av våra hundar används av jägare i praktiska eftersök.


Utöver jaktintresset engagerar vi oss i viltspårstävlingar och hundutställningar. Därför är flertalet av våra hundar såväl viltspår- som jakt- och utställningschampions.


Vi är noga med att behålla de fina svenska linjer vi avlat på sedan kennelns start men våra hundar härstammar även från Tyskland, Polen och Tjeckien. Sedan 2016 finns även en irländare på kenneln.


Under åren som gått har kenneln med hjälp av alla fantastiska valpköpare erhållit fina utmärkelser. Vi har vid flera tillfällen blivit tilldelade SKK:s bruksuppfödar- och bruksavelspris. Under flera år har vi också erövrat Schweishundsklubbens pris för Årets uppfödare. Detta kan ni läsa mer om under fliken "utmärkelser".


För närvarande har vi fem Bayerska viltspårshundar, en Fransk bulldog, en Staffordshire bullterrier och en Cane corso.  Hundarna finns fördelade på kennelgården i Vänersborg och huset i Bottnaryd där Lovisa bor. Dessa kan ni läsa mer om under fliken "våra hundar" men  Ni är också mycket välkomna att besöka oss och våra hundar på kenneln.

Lite om oss och våra hundar på Viltvittringens Kennel


Vi är en jägarfamilj på fyra personer, som har ett stort hundintresse och ett underbart gäng med hundar.


Inger köpte sin första bayrare 1987 och fick sin första kull -89. I andra kullen såldes en valp till Roger som därefter blev både make och delägare i kenneln. Äldsta dottern Lovisa ingick delägarskap 2016 och är därmed också är den som sitter bakom tangentbordet för hemsidan. Lillasyster Hanna har alltid hittats i valplådan och har därför en speciell relation till alla våra valpar vi sålt genom åren.


Vi föder upp Bayersk viltspårhund här på gården i de västgötska skogarna. Nu trettio år sedan start har vi haft 23 kullar som finns fördelade över Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och USA.